PERKONGSIAN PENYEDIAAN RANCANGAN AUDIT TAHUNAN BERSAMA UNIT AUDIT DALAM UKM | INTERNAL AUDIT DEPARTMENT
» NEWS » PERKONGSIAN PENYEDIAAN RANCANGAN AUDIT TAHUNAN BERSAMA UNIT AUDIT DALAM UKM

PERKONGSIAN PENYEDIAAN RANCANGAN AUDIT TAHUNAN BERSAMA UNIT AUDIT DALAM UKM

SERDANG, 30 Ogos 2021 – Bahagian Audit Dalam menerima jemputan dari Unit Audit Dalam UKM bagi berkongsi ilmu dan pengetahuan dalam penyediaan rancangan audit tahunan di Bahagian Audit Dalam UPM untuk UKM yang sedang dalam proses membuat semakan semula ke atas pembangunan pelan audit tahunan untuk Tahun 2022.

 

Wakil Audit Dalam UKM yang terlibat adalah En. Ishak Md Saboo (Ketua Audit Dalam UKM), En. Jamali Shamsuddin (Pengurus Audit Dalam UKM), Pn. Norsalwa Mohamad Jaafar, En. Azman Mohd Nor ,dan En. Azreen Khalid (Juruaudit UKM) serta wakil dari Audit Dalam UPM adalah Pn. Zainora Abdul Talib (Ketua Audit Dalam), En. Sharul Azman Ramli, En. Mohd Azis Abdullah dan En. Mohd Faiz Suparman (Juruaudit).

 

Melalui sesi perkongsian ini Unit Audit Dalam UKM didedahkan dengan proses pembangunan pelan audit tahunan berasaskan risiko yang diamalkan daripada proses awal, penetapan audit universe, penentuan tahap risiko dan kaedah pemilihan tajuk pengauditan sebelum diluluskan oleh Jawatankuasa Audit UPM.

 

 

 

 

Semoga sesi perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada pihak Unit Audit Dalam UKM dalam menambahbaik perancangan audit di masa akan datang.

 

Disediakan Oleh : En. Wan Muhammad Isam

Date of Input: 27/08/2021 | Updated: 06/09/2021 | muhammad.isam

MEDIA SHARING

INTERNAL AUDIT DEPARTMENT
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1346
03-9769 6176
SWMHCA3:02:55